Våra tjänster - Gastronomi och vin

I Baskien äter man och dricker gott. San Sebastian-Donostia är den stad i världen med de flesta stjärnor i Michelin-guiden, hela 16 stycken. Tre restauranger har tre stjärnor var, endast Paris kan matcha detta! DN:s resereportage ”Stjärnregn över Baskien” skriven av Anna-Lena Stålnacke eller SvD:s  ”Smakfest i San Sebastián” av Urban Nilmander refererar till detta.

Här serveras läckra rätter lagade på lokalt odlade basvaror tillsammans med goda Rioja-viner och ”txakoli” (baskiskt pärlande vittvin) både i restauranger och barer. Gastronomin är en naturlig del av vardagen.

I kända resetidsskrifter som CN Traveler har läsarna valt ut Donostia/San Sebastián: som en av de absolut måsten vad gäller kulinariska upplevelser svåra att hitta annorstädes.

I USA tidningen ”Boston Globe” kan man läsa att en måltid på Restaurante Arzak är anledning nog för att ta sig besväret att korsa Atlanten.

Rioja Alavesa fångar upp besökarens intresse genom ett stort utbud av kulturella och historiska referenser samt vackra landskap men framförallt vingårdar som har blandat tradition med modern teknik när det gäller att producera förstklassiska viner.

Det finns ca 400 vingårdar med en årlig totalproduktion av ca 100 miljoner vinflaskor.

Vinprovning på plats i olika gårdar är en upplevelse som de flesta vinintresserade tycker är värt resan.

Vi kombinerar en tur på flera gårdar med lunch på en av dem eller på en utvald restaurang i området.